SZPINAK PNĄCY. Szpinak przez cały sezon!. Makaron ze szpinakiem i świeżymi pomidorami. Kasia in Sklep internetowy: 🤍sklep.kasia.in/ W tym roku wypróbowałam pierwszy raz szpinak pnący. Okazał się fantastyczną odmianą, ponieważ można go zjadać przez caaały sezon. Od samego maja do mrozów, nawet moment kwitnienia i zawiązywania nasion nie wypływa źle na smak czy przyrosty. W drugiej części odcinka pokazuję jak przygotowuję nasze ulubione danie ze szpinakiem. MAKARON ZE SZPINAKIEM PRZEPIS: Makaron spaghetti 200g (ugotować) 1/4 kiełbasy Chorizo 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 4 suszone pomidory w oleju garść szpinaku sól, pieprz do smaku 3 średnie, obrane ze skórki pomidory lub 1 puszka pomidorów SPIS TREŚCI: 00:00 SZPINAK PNĄCY 00:50 JAK UPRAWIAĆ SZPINAK PNĄCY 04:10 MAKARON ZE SZPINAKIEM I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 11:19 Kasia. in Linki do produktów : Płyta indukcyjna 🤍bit.ly/39iKgCb Nóż do krojenia 🤍bit.ly/3jZlFsF Deska do krojenia 🤍bit.ly/3yF5OUl Słoiki 🤍bit.ly/2UUMc04 Biały garnek 🤍bit.ly/3z3JS5r nasiona szpinaku 🤍bit.ly/3sjp7SO Wirtualna KAWA: 🤍buycoffee.to/kasia.in Jeżeli moje treści na YouTube, Blogu czy Instagramie zainspirowały Cię, pomogły Ci w zdobyciu wiedzy, albo umiliły po prostu czas, to możesz postawić mi tutaj wirtualną kawę w ramach rewanżu. INSTAGRAM: 🤍🤍instagram.com/kasia.in/ SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ YouTube: 🤍bit.ly/38ZEwN6 LINKI: INSTAGRAM: 🤍🤍instagram.com/kasia.in/ BLOG: 🤍kasia.in/ FACEBOOK: 🤍🤍facebook.com/Kasiain-470126739772206/ MUZYKA w nagraniach: 🤍bit.ly/3behqFx Możesz wesprzeć mój kanał, zostać moim Patronem: 🤍patronite.pl/Kasia_in Moja ogrodowa grupa na Facebooku: Ogród z Kasia.in *to grupa zamknięta, abym zatwierdziła Twoje zgłoszenie uzupełnij krótką ankietę. SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ YouTube: 🤍bit.ly/38ZEwN6
Ten szpinak to rewelacja.Uprawiam go od kilku lat.Super sie sprawdza w kllimacie, gdzie lato potrafi byc b.upalne jak w NY.
Startuje dlugo, bo potrzebuje ciepla.
Pozdrawiam serdecznie❤
Ten szpinak został wysiany w naszym ogrodzie pierwszy raz, potrawy powstałe przy jego użyciu będą testowane w najbliższą niedzielę.
Kasienka to madrosci i mowi w ogrodzie o ogrodzie a tu gotuje a w domu szyje
Pozrawiam pani Kasiu.
Witaj serdecznie Kasiu super pomysł 🐰🐏🐥🐤🐔🐇🐣🥚
Czy trzeba robić wcześniej rozsady? Kiedy go wysiać? I czy można siać go prosto do gruntu w maju?
Oj muszę kupić ten szpinak. Kasiu. Uwielbiam też jak gotujesz te pyszne dania
Witam czy ten szpinak o którym mówi pani Kasia w tym filmiku nazywa się Matador nie widzę nigdzie linka do kupienia pozdrawiam wszystkich
juz ok tydz kielkuje go na mokrym reczniku papierowym i nic:( uzbroic sie w cierpliwosc? przelozyc nasionko do ziemii?
Kasiu, zafascynowałaś mnie tym szpinakiem, kupiłam nasiona ale tylko 5 szt. i nie chcę ich zmarnować. Skoro tak długo budują system korzeniowy to kiedy je wysiać skoro sadzić do gruntu po przymrozkach. Później mogę przetrzymać go w cieplarni.
czytalam ze zle kielkuje ten szpinak ale bardzo chcialabym go miec w tym rok. trzeba nasiona stratyfikowac? cos w ogole z nim i robic? bo potrzebuje ok 4 sztuk ale nie wiem czy moze od razu lepiej zamowic wiecej nasion? i kiedy go wysiac na parapecie?:)
Jak ja kocham Kasiu Twoja kuchnie letnią!!! Odpływam jak ja oglądam zimą. Tęsknię juz za latem i sezonem warzywnym! 🥺😥 pozdrawiam serdecznie buziaczki 😘😘😘
I jak z tymi nasionami szpinaku co to miały być podlinkowane ? :)
Super😃 kupiła nasiona tego szpinaku i teraz się zastanawiam z czym go mogę posadzić... Jakie sąsiedztwo?
Świetne połączenie . Obejście ogródka, prezentacja odmian warzyw a na koniec instrukcja gotowania. Jestes bardziej autentyczna niż Makłowicz i inny podstarzałe grzyby.
Super wygląda to danie. Super Kasiu. 😃
Cześć Kasiu jaka odmiana tego szpinaku?
Dzięki bardzo!👍Szpinak super na pewno wypróbuje ....
Malabara uprawiam od trzech lat. Rośnie oczywiście w donicy- jak wszystko u mnie. Na zimę zabieram do domu, wiosną przycinam i wystawiam na zewnątrz. Podobno bywa uprawiany jako roślina ozdobna.
Nie jestem nim szczególnie zachwycona, bo nie do końca odpowiada mi jego "śluzowata" konsystencja, choć akurat ta właściwość sprawia, że dobrze sprawdza się w chińszczyźnie. Uprawiam go głównie dlatego, że to ładna roślina ;-)
Bez problemu można zebrać nasiona i wysiać bardzo wczesną wiosną- bo długo kiełkuje i powoli rośnie (początkowo). U mnie nawet sam się wysiał w innej roślinie/donicy.
Zdecydowanie bardziej cenię sobie szpinak nowozelandzki- jest bardzo plenny, zdrowy, nic go nie zżera i nawet sam się wysiewa (choć w tym roku, z powodu zimnej wiosny wzeszedł bardzo późno i mniej licznie). Moim zdaniem w potrawach jest smaczniejszy, choć lekko szczypie w język (pewnie nie bez przyczyny inna nazwa brzmi: Trętwian ;-)).
o ile z Malabara mogłabym zrezygnować, to z nowozelandzkiego nigdy!
Kasiu, spróbuj jeszcze raz, tylko posadź go gdzieś w niezbyt słonecznym miejscu.